Széchenyi István Egyetem, Győr

Széchenyi István Egyetem, Győr

Az Európai Unió Leonardo da Vinci Mobilitási Programja

Tempus Közalapítvány

Újabb kérdések és válaszok a pályázathoz

2010.05.20. 11:11 leonardo.sze


Kedves Kollégák!
 
A Mobilitási Programmal kapcsolatban beérkezett újabb néhány kérdésre és észrevételre válaszolnék az alábbiakban.
 
1. „Az adatlap fájt nem tudtom letölteni...xlsx formátum...a blog.hu-n sem jelenik meg. Lehet hogy csak nálam áll fenn a probléma? Office 2003-mam van, ez lehet a gond?” „a letölthető adatlap milyen kiterjesztésű? Mert én letöltöttem, de semmi szerkeszthető módban nem tudtam megnyitni...”
 
Az adatlap fájl a Microsoft Office 2007-es xlsx formátumában készült. A program webhelyéről, a megfelelő link használatával (Hivatkozás mentése) letölthető. Akinek 2003-as Office csomagja van, annak érdemes letölteni és telepíteni a Microsoft Office Compatibility Pack nevezetű kiegészítőt.
 
2. „…más is rákérdeztett a 2011 május dátumra… [a] gyakorlat megkezdése ezáltal december 1 is lehet akár, vagy lesznek meghatározott időpontok?”
 
A teljes programnak le kell zárulnia 2011. májusának végéig. A kiutazást követő adminisztrációval együtt. Ebből következően a javasolható, utolsó kiutazási dátum 2010 november 1. Konkrétan meghatározott időpontok nem lesznek.
 
3. „elegendő, ha a portfolió a pályázati anyag melléklete? csatolmányként küldeném, és nem lenne elérhető a neten”
 
Elegendő, a lényeg, hogy elektronikus úton elérhető vagy továbbítható legyen az építészirodák felé.
 
4. „elegendő, ha az önéletrajz amerikai típusú?”
 
Elegendő, sőt ezt kérjük. Folyószöveges életrajzot nem fogadunk el.
 
5. „…be kell nyújtani a nyelvvizsga bizonyítvány másolatát a munkanyelvről. Az én esetemben ez azért érdekes, mert én németből szereztem nyelvvizsgát, viszont leginkább Angliába szeretnék menni, és az angol tudásom is talán magasabb szintet üt meg, mint a német. Szerinted mi a teendő ebben az esetben?”
 
Nem kívánunk ebben a kérdésben nagyon merevek lenni. Minden esetre nagyon kellemetlen lenne, ha az irodában kommunikációs nehézségek adódnának a gyakornokok és az irodai többi dolgozója között. Célszerű lenne a nyelvtudás valamilyen egyéb igazolását benyújtani a pályázattal együtt. Remélhetően a nyelvi szintfelmérés automatikusan meg fog történni, amikor a kedvezményezett felveszi a kapcsolatot a külföldi építészirodákkal előzetes egyeztetés céljából.
 
6. „Euro alapú folyószámlám nincs, viszont van két svájci frank alapú. ... Írjam be ezeket az adatokat az adatlapra?”
 
Az ösztöndíj összegének kifizetése euróban fog történni. Ezért kell az euró alapú bankszámla. Svájci frank alapú számlára, akkor van értelme utaltatni az ösztöndíjat, ha Svájcban szeretnél dolgozni. Ha még nincs euró számlád, hagyd üresen az adatlapban a vonatkozó részt.
 
7. „A lehetséges fogadó intézményeknél három irodát jelöljek meg, ahol szívesen dolgoznék? Vagy már fel is kellett volna venni velük a kapcsolatot?”
 
Olyan irodákat érdemes itt megjelölni, akikről már lehet tudni, hogy hajlandóak lennének alkalmazni Téged, mint ösztöndíjas gyakornokot. A pályázat elbírálásánál előnyt jelent, ha már történtek egyeztetések a fogadó intézménnyel.
 
Üdvözlettel
Horváth Tamás és Molnárka Gergely
Széchenyi István Egyetem, Győr
Építészeti és Épületszerkezettani Tanszék

 

komment

Címkék: mindenkinek

süti beállítások módosítása